Om milieubewust de meivakantie in te gaan, ging de les deze keer over hergebruik van huisafval. Iedereen had hergebruikt en herbruikbaar afval meegenomen. We hebben samen ontdekt waar ons huisafval precies naar toe gaat en wat er mee gedaan wordt. Om het milieu een handje te helpen, hebben de oudere kinderen van oud karton en plastic een verzamelbakje voor batterijen gemaakt.

De jongste kinderen lieten hun fantasie de vrije loop en creëerden prachtige kunstwerken van plastic flessen en kartonnen dozen. Van jaguars en beren tot raketten en ninja turtles. Als vervolg op het bonenplantexperiment van vorige keer, had juf Anderske de moestuintjes van de Albert Heijn meegenomen. In groepjes van vier hebben de kinderen haar geholpen met het bekijken en uitzoeken van de zaadjes van wel 40 plantjes! Volgende keer zullen we zien hoe ze zijn gegroeid.