In het eerste trimester zullen alle lessen iets te maken hebben met het thema natuur. Deze les hebben we het over de herfst gehad en zijn we aan de hand van een filmpje te weten gekomen waarom de bladeren aan de boom verkleuren. Om het geheugen van onze leerlingen weer even op te frissen zijn we begonnen met een kennismakingsspel waarbij we een levensgroot spinnenweb hebben gemaakt. Zittend in een kring met een bol wol, gooide de leerlingen om de beurt de bol naar de ander om een vraag te stellen. Dit leverde een chaotisch spinnenweb op, maar ook meer informatie over elkaar.

Hierna was het tijd om aan het werk te gaan. De kleine kinderen kregen zestien verschillende herfst voorwerpen te zien. Hieruit moesten de kinderen rijmende paren vinden. We hadden onder andere kaarsen met laarzen, regen en negen en een kegel en egel. Elke leerling mocht zijn eigen gevonden paar in zijn map doen. Juf Anderske heeft een quiz over de herfst gedaan.

Na al het harde werk was het tijd om naar buiten te gaan om kastanjes en mooie bladeren te verzamelen. De blaadjes liggen te drogen in de mappen en volgende les zullen we de kastanjes gebruiken om herfstkunst te maken.