Als er iets typisch herfstachtig is, dan zijn het wel kastanjes. Daarom hebben we deze les tamme kastanjes gezocht en gepoft.

We zijn de les begonnen met uitleg over het Nederlandse feest ‘Sint Maarten’ Sommige kinderen hadden dit al wel eens gevierd, voor anderen was het compleet nieuw. We hebben voorbeelden van lampionnen bekeken om alvast inspiratie op te doen voor de volgende les, als we de lampionnen zelf gaan maken.

De klas werd verdeeld in twee groepen. Onze nieuwe juf Els leerde de kleine kinderen de lettergrepen van herfstwoorden al klappend tellen. Juf Anderske maakte met haar groep een herfstkruiswoordpuzzel.

Na de pauze zochten de kinderen de verstopte tamme kastanjes, die vervolgens professioneel gepoft werden. Niet iedereen vond het even lekker, maar alle kinderen vonden het leuk om te zien dat je kastanjes echt kan eten!