We wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar waarin al jullie dromen en wensen mogen uitkomen! Dat is bijna een sprookjesachtig nieuwjaarswens en laat dat nou net het thema van dit nieuwe trimester zijn! Dit trimester staat in het teken van literatuur en we zullen de komende lessen aandacht besteden aan het schrijven van een sprookje.
Deze eerste les mochten alle kinderen hun favoriete (sprookjes)boek meenemen en hebben deze gepresenteerd aan de rest van de klas. De juffen introduceerden een nieuw sprookje: de Gruffalo! Tijdens het luisteren naar het verhaal over dit monster, tekenden de leerlingen het monster hoe zij dachten dat hij eruit zou zien.
In de pauze hebben we de gelaarsde-kat-estafette gehouden waarbij onze twee teams met enorme laarzen aan hadden. Vervolgens hebben ze een balspel gespeeld, waarbij de kikkerkoningen met een gouden bal tegen de prinsessen speelden.
Hierna was het tijd voor de oudere kinderen om aan het werk te gaan en zelf een sprookje te schrijven, terwijl de kleintjes werden voorgelezen door juf Manon.

Leave a Comment