De scholen zijn weer begonnen en zo ook de Spijker! Op de eerste les van alweer het 5e schooljaar mochten we direct drie nieuwe leerlingen verwelkomen. Ook waren er weer veel bekende gezichtjes.

Het thema dit trimester is ‘ Bouwen en slopen’ In verband met de drie nieuwe leerlingen en een lange zomervakantie hebben de kinderen eerst een voorstelrondje gedaan. Daarna startte de echte les. We zijn begonnen met het de Nederlandse uitspraak van het alfabet. Het alfabet in het Frans goed uitspreken was geen probleem, maar aan de Nederlandse uitspraak moest nog wat worden gewerkt. Samen hebben we letter voor letter uitgesproken en opgeschreven op het bord. Juf Anderske had van oud hout blokjes gezaagd en om deze nieuw leven in te blazen, maakten we hier samen alfabet-blokjes van! Iedereen koos een letter en mocht deze op een houten blokje schrijven. Klinkers in rood, medeklinkers in blauw. Veel kinderen wisten al welke letters er in hun naam zaten. Daarna was het al tijd voor de pauze waarin er lekker buiten kon worden gespeeld. Na de pauze mochten kinderen kiezen of ze samen met juf Anderske een filmpje wilden kijken over recycling of met met juf Manon een boekje wilden lezen. Het was een plezier om iedereen weer te zien!

Leave a Comment