Zondag 14 april verandert het schoolplein van de Spijker in een Middeleeuws dorp. De leerlingen hebben dit trimester van alles over de Middeleeuwen geleerd en zullen hun vaardigheden en kennis laten zien in een nagemaakte dorp uit deze tijd. Er zullen bakkers zijn die op ouderwetse wijze broden bakken, monniken die oorkondes schrijven met kroontjespennen en meesters die aan de hand van een weegschaal bepalen of iemand een heks is of niet.

Iedereen is welkom in het Spijkerdorp. Bent u benieuwd naar het reilen en zeilen van de Nederlandse school de Spijker dan is dit de gelegenheid om langs te komen! De Spijkerburcht zal vanaf 11:00 uur geopend zijn voor bezoekers. Naast het dorp bevinden zich picknicktafels waar je gerust een drankje kan drinken en een hapje kunt eten.

Het adres van de school is 1bis Rue des Néfliers, Toulouse. Naast de school is er een gratis parkeerplaats. Tevens is de school goed bereikbaar per openbaar vervoer (metrostation Rangueil).

Tot zondag!