Les: Voorbereiding Forom des Langues (22 mei)
In de eerste les na de meivakantie hebben we met het oog op het Forum des Langues du Monde een landenspeurtocht gedaan en een poster gemaakt voor het Nederlandse standje. De zon wilde niet mee werken en daarom hebben we de landenspeurtocht binnen in de school gedaan.
Onder begeleiding van de oudere kinderen gingen twee groepen om de beurt op zoek naar verschillende landen om hier vervolgens opdrachten over uit te voeren. Het ging van het kangoeroespringen in Australië tot het kleuren van de Nederlandse vlag. Terwijl de ene groep de speurtocht uitvoerde, mocht de andere groep een poster maken waar in grote letters het woord ‘Nederland’ op stond. De kinderen mochten bij elke letter van ‘Nederland’ zelf een woord bedenken en deze vervolgens opschrijven.
Op de regenachtige zondag van het Forum des Langues heeft de poster de hele ochtend de stand versierd, maar door de hoosbuien heeft hij het eind van de middag helaas niet gehaald. Volgend jaar maken we weer een nieuwe!

Les: Dieren (5 juni)
‘Dieren’ was het thema van deze les, met de nadruk op één heel speciaal dier: de vlinder.
Aan de hand van het boek ‘Rupsje nooit genoeg’ hebben we een filmpje gemaakt. We hebben al het eten waar de rups zich doorheen eet op het bord geschreven en bepaald wie wat zou maken: meloen, een lolly, aardbeien, worst, kaas, pruimen, chocoladetaart, appels en dan nog de achtergrond en de rups zelf!
Het verhaal werd voorgelezen en de kinderen liepen door het het beeld om de rups, het decor en het eten van de rups te laten zien. Een hele organisatie, maar het eindresultaat mag er zijn!