Het derde element dat we behandeld hebben is vuur. Aansluitend bij dit onderwerp hebben we het feest van Sint Maarten gevierd. Een feest waar licht en medeleven centraal staat en boven de rivieren wordt gevierd.
De les begon met een filmpje over hoe onze voorvaderen vuur ontdekten. Juf Yara werkte hierna met de kleinsten door middel van tekeningen en verhalen over vuur. Juf Anderske en Manon voerden met hun groep verschillende experimenten uit over hoe vuur brandt met aanvullende taalopdrachten. Na de pauze heeft de groep van juf Manon het verhaal van Sint Maarten als toneelstuk opgevoerd voor de rest van de leerlingen. Aan het einde van de les maakten alle kinderen een mooi versierd lampionnetje, waarmee ze zingend langs de deuren van de school naar Juf Manon op zoek gingen. Alle kinderen verdienden een snoepje!